Ktoś z was podobno ma lunetę w swoim AK47 cm.028 chciałbym się zapytać jak to założył, ponieważ nie dostrzegłem żadnej szyny a w moim AK74 z chęcią bym założył.
Ja miałem. Zamontowana była na pokrywie zamka (nie sprawdza się to, strasznie się chwieje co w przypadku lunety dyskwalifikuje taki montaż). Jedynym rozsądnym sposobem na zamontowanie lunety jest szyna boczna pod AK + montaż do niej (boczny).
Hmmm dzięki za pomoc , nie żałuje że kupiłem cm.031 tylko z to lunetą będę musiał pokombinować bo przydała by się. Chce się pobawić w strzelca wyborowego(nie snajpera).
A i jeszcze mam pytanie ile fps mają wasze repliki bo moja wychodzi ze ma 390fps , opłaca się kombinować nad poprawą czy spokojnie można zostawić i dopiero jak coś będzie nie halo zacząć części zmieniać.
_________________ Strategia wojny polega na przebiegłości i stwarzaniu złudzeń.
Na większości imprez są ograniczenia, że repliki mogą mieć do ok 400fps. Tak więc nie ma sensu żebyś coś kombinował w tej kwestii. Jeśli chcesz się pobawić w tuning to możesz modyfikować replikę pod kątem szybkostrzelności.
Hmmm czyli jakiś akumulatorek Na razie mam ten co w standardzie był, strzela bardzo szybko. A i chodzi o magazynek bo w zestawie był hi-cap( 500 kulek) a z tego co wiem to na imprezy nie które są dozwolone tylko mid-capy i low-capy. Magazynki Low cap po ile chodzą jeśli można wiedzieć , możesz podesłać parę linków.
Najlepsze są low capy - bo można załadować jak reala a na treningi ładować pod sam korek. Linków nie podaje bo takie magi są dostępne w każdym sklepie prawie (cena za chinola to ok 30zł/ w tej cenie można kupić też używane markowe ale nie wiem czy jest sens). Ja używam m.in. metalowych P&J i bez problemu podają kulki (trzeba trochę podszlifować blokadę żeby się gładko zapinały).
hmmm a wracając do tej lunety bo chciałbym być strzelcem wyborowym i bym dokupił snajpere http://zbrojownia.linuxpl...oducts_id=1425. Myślę nad taką ale czy się sprawdzi w boju?? No chyba że bym jakoś do tego AK74 podczepił lunetę to bym sobie odpuścił wydatek na snajperke. A i zastawiam się czy zamiast lunety kupić lornetkę i obserwować wszystko z dala i podchodzić . Dobry to pomysł??Bo wtedy mam przewagę taktyczną nad wrogiem i wiem w jaki punkt uderzyć by przyniosło mu ogromne straty.
Broń/Replika: AK-47
Mundur: wymagane pole Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 93 Skąd: KGB Kadziło
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010
Nie wiem czy kolega bywał już na jakimś strzelaniu czy tylko na razie przygotowuje się do takich spotkać.
AK-74 powinna mieć (przynajmniej kolega tak ma), boczny uchwyt pod szynę z bocznym uchwytem. Miałem taką szybę u siebie i oddałem za grosze.
Moim zdaniem luneta w asg jest przede wszystkim gadżetem. Przydaje się czasami jako lornetka, aby czemuś się dokładniej przyglądnąć.
Znałem wielu snajperów i strzelców wyborowych, którzy już dawno przestali nimi być, albo zmienili karabinek na szturmówkę, albo przestali się bawić w asg. Znam też takich, którzy będąc strzelcami wyborowymi schodzą z pola walki jako pierwsi bo gdzieś brakuje doświadczenia, za szybko chce się osiągnąć cel.
Na strzelaniu takim porządnym jeszcze nie byłem, tylko z kolegami szło się do lasu i było nawet fajnie, chodź krótko to trwało bo w 4 to sobie można . Chyba na razie lornetka mi wystarczy, może kiedyś zamontuje to lunetę, ale wątpię pewnie będę wolał kupić lufę precyzyjną lub coś w tym rodzaju. A wracając do strzelanek to z kolegą który posiada taką samo replikę jak ja , chcielibyśmy się wybrać, ale nie ma z kim niestety ;/
Dzięki za pomoc w sprawie lunety
Broń/Replika: AK-47
Mundur: wymagane pole Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 93 Skąd: KGB Kadziło
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010
W jednej ze swoich replik mam precyzyjną lufę. Skupienie jest dużo lepsze jeżeli mówimy o strzelaniu na dystansie 10-15 m. Na większe odległości (a tak jest w przypadku gry w lesie) zbyt duży wpływ na lot kulki ma wiatr, aby można było mówić o precyzji. Dla lepszego samopoczucia można sobie kupić prec lufę, ale czy to dobra inwestycja - moim zdaniem nie. Z naszych drużynowych doświadczeń wynika, że od prec lufy ważniejsza jest jakość kulki. Jeżeli strzelasz z najtańszego badziewia to nie możesz liczyć na przyzwoite osiągi i powtarzalność strzału. Ważne jest też aby właściwie dobrać masę kulki do repliki. Wspominałeś, że masz około 400 fps więc proponuje sprawdzić 0,25 lub 0,28. Ja osobiście wole cięższe niż lżejsze. Polecam kulki G&G.
_________________ Być na swoim miejscu, znać swoje miejsce w szeregu - bezcenne, a za resztę zapłacisz kartą
Kulki mam 0.25 bo chyba są najlepsze i są bardzo rozpowszechnione.Dużo osób je poleca. Moje kulki są firmy GFC ammo . Niestety mam już ich mało i trzeba dokupić tym razem może innej firmy bo te są czarne i słabo widać je np.jak się wysypią.
a jakie twój kolega ma wyobrażenie o byciu snajperem i jego możliwościach w asg.
Bo musi pamiętać ,że w asg nie ma broni na 1.5km tylko max w polotach z wiatrem 150m.
Pojecie snajpera ma z filmów. Mówiłem mu o zasiegu replik a ten nic że to nie problem.Zaczyna robić sobie ghille wiec może to wypali.Mówiłem mu także o tym że jeżeli ktos za blisko podejdzie to nie moze strzelać z snajperki tylko z broni bocznej proponowałem mu MP5.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum