Portal ASG Pułtusk Team
ASG Pułtusk Team Forum Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[AK 74] cm.031
Autor Wiadomość
Tur 

Broń/Replika: AK74 cm.031 , Berreta M92
Mundur: Flecktarn
Oporządzenie: kabura,pas WP,Lornetka,Noż
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010   [AK 74] cm.031

Ktoś z was podobno ma lunetę w swoim AK47 cm.028 chciałbym się zapytać jak to założył, ponieważ nie dostrzegłem żadnej szyny a w moim AK74 z chęcią bym założył.

Pzdr.
TUR

Szunio 
Administrator

Broń/Replika: AK 47 Custom (CM.028), M14 Custom (Kart/TM)
Mundur: DPM
Oporządzenie: Kamizelka przeciwodłamkowa, hełm
Wysłany: Sro 09 Cze, 2010   

Ja miałem. Zamontowana była na pokrywie zamka (nie sprawdza się to, strasznie się chwieje co w przypadku lunety dyskwalifikuje taki montaż). Jedynym rozsądnym sposobem na zamontowanie lunety jest szyna boczna pod AK + montaż do niej (boczny).

Tur 

Wysłany: Sro 09 Cze, 2010   

Hmmm dzięki za pomoc , nie żałuje że kupiłem cm.031 tylko z to lunetą będę musiał pokombinować bo przydała by się. Chce się pobawić w strzelca wyborowego(nie snajpera).
A i jeszcze mam pytanie ile fps mają wasze repliki bo moja wychodzi ze ma 390fps , opłaca się kombinować nad poprawą czy spokojnie można zostawić i dopiero jak coś będzie nie halo zacząć części zmieniać.

Szunio 
Administrator

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010   

Na większości imprez są ograniczenia, że repliki mogą mieć do ok 400fps. Tak więc nie ma sensu żebyś coś kombinował w tej kwestii. Jeśli chcesz się pobawić w tuning to możesz modyfikować replikę pod kątem szybkostrzelności.

Tur 

Wysłany: Czw 10 Cze, 2010   

Hmmm czyli jakiś akumulatorek :-> Na razie mam ten co w standardzie był, strzela bardzo szybko. A i chodzi o magazynek bo w zestawie był hi-cap( 500 kulek) a z tego co wiem to na imprezy nie które są dozwolone tylko mid-capy i low-capy. Magazynki Low cap po ile chodzą jeśli można wiedzieć , możesz podesłać parę linków.

Szunio 
Administrator

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   

Najlepsze są low capy - bo można załadować jak reala a na treningi ładować pod sam korek. Linków nie podaje bo takie magi są dostępne w każdym sklepie prawie (cena za chinola to ok 30zł/ w tej cenie można kupić też używane markowe ale nie wiem czy jest sens). Ja używam m.in. metalowych P&J i bez problemu podają kulki (trzeba trochę podszlifować blokadę żeby się gładko zapinały).

Tur 

Wysłany: Sob 12 Cze, 2010   

hmmm a wracając do tej lunety bo chciałbym być strzelcem wyborowym i bym dokupił snajpere http://zbrojownia.linuxpl...oducts_id=1425. Myślę nad taką ale czy się sprawdzi w boju?? No chyba że bym jakoś do tego AK74 podczepił lunetę to bym sobie odpuścił wydatek na snajperke. A i zastawiam się czy zamiast lunety kupić lornetkę i obserwować wszystko z dala i podchodzić . Dobry to pomysł??Bo wtedy mam przewagę taktyczną nad wrogiem i wiem w jaki punkt uderzyć by przyniosło mu ogromne straty.

Tomek KGB 
KGB

Broń/Replika: AK-47
Mundur: wymagane pole
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010   

Nie wiem czy kolega bywał już na jakimś strzelaniu czy tylko na razie przygotowuje się do takich spotkać.

AK-74 powinna mieć (przynajmniej kolega tak ma), boczny uchwyt pod szynę z bocznym uchwytem. Miałem taką szybę u siebie i oddałem za grosze.

Moim zdaniem luneta w asg jest przede wszystkim gadżetem. Przydaje się czasami jako lornetka, aby czemuś się dokładniej przyglądnąć.

Znałem wielu snajperów i strzelców wyborowych, którzy już dawno przestali nimi być, albo zmienili karabinek na szturmówkę, albo przestali się bawić w asg. Znam też takich, którzy będąc strzelcami wyborowymi schodzą z pola walki jako pierwsi bo gdzieś brakuje doświadczenia, za szybko chce się osiągnąć cel.

Wracając do tematu.
W swoim karabinku powinieneś mieć coś takiego: http://zbrojownia.linuxpl...roducts_id=1128

jeżeli nie masz to możesz kupić

a potem to: http://zbrojownia.linuxpl...products_id=943

[ Dodano: Sob 12 Cze, 2010 ]
Tur napisał/a:
Bo wtedy mam przewagę taktyczną nad wrogiem i wiem w jaki punkt uderzyć by przyniosło mu ogromne straty.

to wszystko tak ładnie wygląda na forum :) a potem jest rzeczywistość

NOWE FORUM KGB www.asgKGB.cba.pl

Tur 

Wysłany: Nie 13 Cze, 2010   

Na strzelaniu takim porządnym jeszcze nie byłem, tylko z kolegami szło się do lasu i było nawet fajnie, chodź krótko to trwało bo w 4 to sobie można :-) . Chyba na razie lornetka mi wystarczy, może kiedyś zamontuje to lunetę, ale wątpię pewnie będę wolał kupić lufę precyzyjną lub coś w tym rodzaju. A wracając do strzelanek to z kolegą który posiada taką samo replikę jak ja , chcielibyśmy się wybrać, ale nie ma z kim niestety ;/
Dzięki za pomoc w sprawie lunety :mrgreen:

Tomek KGB 
KGB

Broń/Replika: AK-47
Mundur: wymagane pole
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010   

W jednej ze swoich replik mam precyzyjną lufę. Skupienie jest dużo lepsze jeżeli mówimy o strzelaniu na dystansie 10-15 m. Na większe odległości (a tak jest w przypadku gry w lesie) zbyt duży wpływ na lot kulki ma wiatr, aby można było mówić o precyzji. Dla lepszego samopoczucia można sobie kupić prec lufę, ale czy to dobra inwestycja - moim zdaniem nie. Z naszych drużynowych doświadczeń wynika, że od prec lufy ważniejsza jest jakość kulki. Jeżeli strzelasz z najtańszego badziewia to nie możesz liczyć na przyzwoite osiągi i powtarzalność strzału. Ważne jest też aby właściwie dobrać masę kulki do repliki. Wspominałeś, że masz około 400 fps więc proponuje sprawdzić 0,25 lub 0,28. Ja osobiście wole cięższe niż lżejsze. Polecam kulki G&G.

NOWE FORUM KGB www.asgKGB.cba.pl

Tur 

Wysłany: Pon 14 Cze, 2010   

Kulki mam 0.25 bo chyba są najlepsze i są bardzo rozpowszechnione.Dużo osób je poleca. Moje kulki są firmy GFC ammo . Niestety mam już ich mało i trzeba dokupić tym razem może innej firmy bo te są czarne i słabo widać je np.jak się wysypią.

A odchodząc troche od tematu kolega chce być snajperem i nic mu nie przetłumaczy by kupił sobie karabin szturmowy, ale się uparł i możecie mi napisać czy te są dobre : http://gunfire.pl/product...iper-Rifle.html , http://gunfire.pl/product...ZMOCNIONA-.html , http://zbrojownia.linuxpl...oducts_id=1425.
Najbardziej mu się podoba Dragunow , ale czy wart jest tej ceny??

Gerald 
Komediant/Gerald

Broń/Replika: M4 , M16A2
Mundur: Flecktarn, Hełm
Oporządzenie: shotgun short,kamizelka taktyczna,nóż
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010   

a jakie twój kolega ma wyobrażenie o byciu snajperem i jego możliwościach w asg.
Bo musi pamiętać ,że w asg nie ma broni na 1.5km tylko max w polotach z wiatrem 150m.

Tur 

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010   

Pojecie snajpera ma z filmów. Mówiłem mu o zasiegu replik a ten nic że to nie problem.Zaczyna robić sobie ghille wiec może to wypali.Mówiłem mu także o tym że jeżeli ktos za blisko podejdzie to nie moze strzelać z snajperki tylko z broni bocznej proponowałem mu MP5.

Odpowiedz do tematu